Sedasyon altında diş tedavisi

Sedasyon, hastaların anksiyetesi veya korkusu olduğu durumlarda kullanılır. Bu hastalar genelde çocuklar, zihinsel veya bedensel engelli bireyler, bulantısı olan veya aşırı korkusu olan kişilerdir. Genellikle hafif bir ilaçla hastanın rahatlaması sağlanır ve tedavi süreci daha konforlu hale gelir.

Sedasyon altında diş tedavisi

   Sedasyon, hastaların anksiyetesi veya korkusu olduğu durumlarda kullanılır. Bu hastalar genelde çocuklar, zihinsel veya bedensel engelli bireyler, bulantısı olan veya aşırı korkusu olan kişilerdir.

   Genellikle hafif bir ilaçla hastanın rahatlaması sağlanır ve tedavi süreci daha konforlu hale gelir. 

   Sedasyonda kullanılan ilaçlar; genel anesteziye göre daha hafiftir ve hastanın bireysel sağlık durumu, tedavi ihtiyacı ve toleransı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 

   Genel anestezide hasta entübe edilerek solunumu makinaya bağlı hale gelirken, sedasyonda hastanın solunumunu kendi yönetebilmektedir. Bir nevi derin uyku hali diyebiliriz. Hastaya ilaç verilmesi kesildiğinde anında uyanır, ve bir süre sonra normal hayatına devam edebilir. 

   İlaç miktarı, hastanın rahatlamasını sağlayacak düzeyde olmalı ve güvenli bir şekilde uygulanmalıdır.

   Bu nedenle, doğru ilaç miktarı ve türü konusunda diş hekiminizin ve sedasyonu yöneten sağlık profesyonelinizin deneyimli ve bu konuda uzman olmasına dikkat etmelisiniz.

Bu makale 17 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Dilek Uysal Güneş

1986 YILINDA MERSİN’İN MUT İLÇESİ’NDE DÜNYAYA GELMİŞTİR. LİSANS ÖNCESİ ÖĞRENİMLERİNİN ARDINDAN 2003 YILINDA EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDE BAŞLADIĞI EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK DİŞ HEKİMİ ÜNVANI ALMIŞTIR. 2014 YILINDA SELÇUK VE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDE PEDODONTİ ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMINI TAMAMLAYARAK MEZUN OLMUŞTUR. 2014-2021 YILLARI ARASINDA GÖLBAŞI VE SİNCAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE GÖREV ALMIŞTIR. 2021 YILINDAN BU YANA MESLEKİ ÇALIŞMALARINA ANKARADA BULUNAN KURUCUSU VE YÖNETİCİSİ OLDUĞU ANATOLYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKİNLİĞİ’NDE DEVAM ETMEKTEDİR. ESTETİK GÜLÜŞ TASARIMI VE MASSETER BOTOKSU DİĞER İLGİ ALANLARIDIR. BU KONULARINDA DÜZENLENEN EĞİTİMLERE KATILARAK SERTİFİKALAR ALMIŞTIR.  BUNUN DIŞINDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN SEMİNERLERDE GÖREV ALARAK DİŞ ...

Uzm. Dr. Dt. Dilek Uysal Güneş
Uzm. Dr. Dt. Dilek Uysal Güneş
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube